lørdag den 13. september 2008

Køkkenrevolution for hele familien

En lille detour fra hørfrø og fakta samt tankespind. Nu er min næste kogebog ved at være på trapperne. Den hedder Køkkenrevolution for hele familien. Jeg har skrevet den sammen med min meget fantastiske steddatter Telma Pil Jespersen. Hun er 13 år gammel og meget fantastisk i et køkken. Den er ude i slutningen af oktober eller til november. Bon appetit!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hei! Et lite spørsmål: Siden hørfrøolje og solsikkeolje ikke bør varmes opp, betyr det at man ikke bør bruke slike frø (og nøtter, for den del) i brød og annen bakst?

Anonym sagde ...

Den glæder jeg mig rigtig meget til ;-)

Anonym sagde ...

Mit svar ville være, at man godt kan bruge frø og nødder i brød og andet. Hele frø og nødder er nemlig ikke så skrøbelige som de rene jomfrueolier.

Temperaturen er desuden lavere når man ovnbager end ved pandestegning(som eks. kan man måske tænke på en hel ovnstegt kylling. En sådan kleppert skal have ca. 50 min. ved 200 C. Efter de 50 min er kyllingen dog kun ca. 80 grader indvendigt. Overfladen på kyllingen er derimod noget varmere)

Hvis man vil riste nødder og frø på panden skal man derimod gøre det ved meget lav varme og i kort tid. Ellers kan olien i frø/kernen nemlig blive ødelagt, da overfladen ved pandestegning nemt blive meget varm.